Rezumat Ciresarii volumul I

Rezumat Ciresarii volumul I

Ciresarii

de Constantin Chirita

Rezumat volumul I

Un grup de copii de clasa a VIII-a, Maria, Dan, Lucia, Ursu, Ionel si fratele celei dintai, Tic, denumiti „Ciresarii” de paznicul scolii, Mos Timofte, pornesc intr-o aventura, cu scopul de a cerceta Pestera Neagra.
Ei urmau sa plece pe 5 iulie, ora 5 a.m., dupa planul facut de Maria. Rezumat Ciresarii volumul I
Copiii erau echipati corespunzator. Aveau aparate T.F.F., trei lanterne vanatoresti, o trusa de prim ajutor, cuie si franghie, insa nu aveau barca de cauciuc necesara pentru trecerea apelor curgatoare, barca gasita de vanatorul Petrachescu. Acestia l-au rugat pe vanator sa le-o imprumute, dar vicleanul Petrachescu voia sa cerceteze el insusi pestera impreuna cu un domn numit „Barbosul”, caruia ii promisese barca.
Pornesc la drum in ziua mult asteptata, iar dupa ce ajung la pestera, acestia urmeaza sa se intalneasca cu micutul Tic care fugise de acasa impreuna cu catelul sau.
In pestera, copiii se impart in doua grupe: una care sa cerceteze pestera dinauntru, iar cealalta grupa sa cerceteze pestera din afara.

Dupa o zi plina, cele doua grupuri se reintalnesc la iesirea din pestera, unde Dan le povesteste ciresarilor ca a fost rapit de catre Petrachescu si Barbos, iar vanatorul s-a demascat ca fiind vestitul spion „Expresul Negru”. Copilul fugi de sub ghiarele celor doi intr-un moment de neatentie al acestora, iar mai tarziu, Dan, ascuns intr-un loc unde nimeni nu-l putea vedea si-a dat seama ca Barbosul a fost ucis, fiindca nu a putut tine secretul.
In final, copiii au pus la cale sa-i intinda o capcana spionului, intr-asa fel incat sa ramana in pestera, iar politia sa-l gaseasca. Dupa reusita lor, acestia erau asteptati intr-o cabana in apropiere de doi colegi care i-au urmarit pana acolo pentru a se lauda la scoala cu reusit lor de a cerceteze pestera.
Mos Timofte statea alaturi de cei mari pe scaun, iar impreuna cu acestia isi asculta unul dintre nepoti, pe Tic, cum povestea toata aventura din perspectiva sa, asistat de asemenea si de catelul sau.

Completeza acest rezumat Ciresarii volumul I cu cateva cuvinte…

No votes yet.
Please wait...

...continua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.